OYAK & Hamza Dürgen İlişkileri Ortaya Çıktı Emekli Astsubaylar Öfkeli

Aylardır Hamza Dürgen’in her OYAK konusu açıldığında üyelerine karşı yersiz çıkışlarına Emekli Astsubaylar anlam vermekte zorlanıyordu. Gerçekler sonunda ortaya çıktı. Emekli Astsubaylar bu gerçeklere çok öfkelendi.

Hamza Dürgen temsil ettiğini iddia ettiği Emekli Astsubaylara karşı, OYAK konusu ne zaman açılsa sert çıkışlarla gündeme geldi. TEMAD üyeleri Emekli Astsubaylar bu duruma bir türlü anlam verememek de idi. Nihayet Hamza’nın OYAK konusundaki ilişkileri ortaya çıktı. Kendisi de Emekli Astsubay olan Avukat Yalçın TUNÇBİLEK yaptığı araştırmalar sonucunda gerçekleri ortaya çıkardı. Bu durum karşısında herkes kızgın ve Hamza Dürgen’e tepkiler büyük.

OYAK & Hamza Dürgen İlişkileri Ortaya Çıktı Emekli Astsubaylar Öfkeli

TEMAD SİTESİNDE DE PAYLAŞIM YAPILMIŞ.
Hamza Dürgen  işin içinde kendi menfaati olduğunda gözü hiç kimseyi görmüyor ve etik kural falanda tanımıyor. Yönetim kurulunda olduğu şirketin reklamını TEMAD sitesine bile yapmış. Ama gerçekler Sayın Avukat Yalçın TUNÇBİLEK’in gözünden kaçmamış.

https://mersis.ticaret.gov.tr/Common/FirmaSorgulamaIslemleri/FirmaSorgulama adresine girip Firma Ünvanı Kısmına “kümaş manyezit” aramaya yaptığınızda aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

OYAK & Hamza Dürgen İlişkileri Ortaya Çıktı

HAMZA DÜRGENDEN HEMEN PİŞKİN CEVAP GELDİ

hamza dürgen açıklama hamza dürgen açıklama 2

Gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından Hamza Dürgen panikle birer saat arayla iki twit paylaştı. Bu paylaşımların ilki kendini aklamak adına sanki hiç bir şeyden haberi yokken aniden Genel Kurmay Başkanlığı kendisini görevlendirivermiş izlenimi vermeye çalışırken ikincisi tamamen Emekli Astsubayları suçlayıcı niteliğinde idi.

“Astsubay, MİT Başkanı olur birikeri rahatsız olur. General olur birilerine batar. Subay olur kendi meslektaşı dışlar. Genel Başkan olur herkes eleştirir. Oyakta görev alır. Astsubaylar rahatsız olur. Hadi hayırlısı” cümlesini kullanan Hamza Dürgenin çaresizlik içinde olanı biteni örtbas etmek için başkalarını suçlayıp kendini sütten çıkma ak kaşık gösterme derdine düştüğünü hepimiz üzülerek gördük.

TARİHTE İLK DEFA BİR TEMAD BAŞKANI OYAK YÖNETİM KURULLARINDA GÖREV ALDI

İsmi Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olan bir yapının genel başkanının asıl amacı, temsil ettiği mahiyetin haklarını savunmak verilmeyen haklar için gerekirse Hükümetin, Milli Savunma Bakanının ve Genel Kurmay Başkanlığının karşısında mücadele için dimdik ve ısrarla durmaktır.

Fakat Hamza Dürgenin 7 yıllık başkanlık dönemi incelendiğinde hiç bir aşamada bu dik duruşu Emekli Astsubay camiası göremedi. Aksine Hamza Dürgen, kendi iddiasına göre Milli Savunma Bakanından hakaretler işitti, Mecliste kendisine kapı gösterildi, statünüzü bilin sözleri ile rencide edildi. Tüm bunlara rağmen sustu ve Emekli Astsubay Camiasını da susturmak için elinden geleni yaptı. Görevde olduğu sürede iktidar partisinin mitinglerine cirit atıp TEMAD Pankartları açtırdı, tüm kamu kesimin iyi kötü hakkını aldığı 2 seçim arifesinde ne bir eylem nede bir söylemde bulundu. Buda yetmezmiş gibi Emekli Astsubay Taban Harekinin hep karşısında durdu ve yapılan hiç mitinge destek vermedi üstelik de destek veren ve organize edenleri bile ihraç etti.

Ha birde  kralın şeyleri vardı. Evet yandaşları vardır… Onlarda çıkıp Astsubayların sesi olan mitinglere katılanlara çapulcu diyenler. Hatta arada kimisi de kıvırmıştı ben sadece iki kişiye dedim onlar kendini biliyor diye hikaye anlatMIŞLARDI.. Bakalım onlar ne diyecek bu konulara göreceğiz.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR NEDEN KIZGIN

Hamza Dürgen her ne kadar kendini sütten çıkma ak kaşık sansa da Emekli Astsubay camiası kendisine karşı çok öfkeli. Sahadan gelen seslerde kendisine verilen bu görevin sus payı olduğu konusunda çoğu kişi hem fikir. Sosyal medyada kendisine karşı çok sert söylem ve eleştirilerle birlikte istifa çağrısı var.  Hatta 1 Temmuz tarihinde İzmir Gündoğdu meydanında Hamza Dürgen İstifa eylemi organize ediliyor.

Emekli Astsubaylar Hamza Dürgene kızmakta çok haklılar. Genel olarak bakıldığında TEMAD başkanının OYAK üyesi bile olmadığı halde böyle makama görevlendirilmesi neyin pazarlığı karşılığında olduğunun dedikoduları ile çalkalanmakta. Camiada bir çok kişi acaba Emekli Astsubayları bu kadar susturmaya çalışmasının karşılığımı idi söylemlerinde bulunmaktalar. Çünkü Hak mücadelesi kapsamında iki tarafın mücadele içinde birbirlerine karşı eylem söylem hareketleri içinde olması gerekirken Hamza Dürgen tarafında bunların olmayışı akıllara bu soruyu getiriyor.

OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURUL İÇİN SÖZ VERİP DÖNENLER
Sayın Nevzat Yüksel ve Çalıştay grubu Hamza Dürgenin TEMAD Gene Başkanlığı koltuğunu boşa işgal ettiğini, 7 senede 1 dikili ağacı olmayan üstüne birde Tüzükten bahsedip tüzüğe uymayan, adaletten bahsedip TEMAD’ı her türlü adaletsizliğin olduğu bir yapıya dönüştüren bir kişinin artık o koltukta kalmaması gerektiğini söyleyerek Olağan Üstü Genel Kurul talebi ile bir çok Şube Başkanı ve delege ile görüşmüşlerdi. Bu süreçte de Olağan Üstü Genel Kurul İçin İmza Sözü verip ardından ben vazgeçtim diyenleri de hep birlikte gördük.

Şimdi Hamza Dürgenin bu kadar pişkin hareket etmesinde, Emekli Astsubayların Kazanımı olmadan geçen yılların hesabında, önce Hamza Dürgene oy veren 245 delege, ardından yapılan bu kadar haksızlığıa hukuksuzluğa rağmen gözlerini kapayan şube başkanlarına   sonra söz verip dönen şube başkanı ve delegelere soruyorum : Hiç mi vicdan azabı çekmiyorsunuz ?

LEVENT ULUCAN SÖYLEMLERİ

Hergün sesini duyduğu, her hafta yüzünü gördüğü ayda bir de olsa birlikte kahvaltı yaptığı Astsubay arkadaşı hukuksuzca ihraç edildiğinde sesini dahi çıkaramayan Şube Başkanları ve Milli Savunma Bakanı Terbiyem Müsade etmeyen sözler söyledi diye ağlayan genel başkanla mı hakkımızı vermeyen Hükümetin ve Milli Savunma Bakanının Karşısında Dimdik Durup hak arayacağız…..

Evet Sayın Levent Ulucan Bu kadar net söyledi. Bu sözün doğruluğunu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Acaba sizler ne düşünüyorsunuz….

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hulusi’nin adamını başkan olarak görmek istemiyoruz artık. TEMAD olağan üstü toplanmalı ve gereği yapılmalıdır. Hatta ihraç edilmelidir.

  2. Hamza dürgen derhal ihraç edilmeli.. nazarımda hiçbir değer yoktur.. menfaat menfaat menfaat … benim gördüğüm bu.. yazıklar olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu