2023 Yılı OYAK Neması

2023 Yılı OYAK Nemasının açıklanacağı 64’üncü Genel Kuruluna sayılı günler kaldı.  OYAK tarafından yapılacak olan açıklama merakla beklenirken, nema tahminleri de gündemde yerini almaya başladı.

oyak yıllara göre nema

OYAK’ın geçmiş yıllardaki nema oranlarına baktığımızda enflasyon oranı üzerinde rakamlar olduğunu açıkça görebiliriz. Lakin son bir kaç yıldır TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları ne kadar sağlıklı ve güvenilir buda ayrı bir tartışma konusu.

2023 yılı enflasyon oranı TÜİK tarafından % 64,77 olarak açıklanırken ENAG tarafından %127 olarak açıklandı. İşte kafaların karıştığı nokta burada başlıyor.

Resmi enflasyon oranını baz alanlar %77 – 80 aralarında tahminlerde bulunurken ENAG tarafından açıklanan enflasyonun gerçek rakamlar olduğunu belirterek  %130 civarında tahminlerde bulunuyorlar.

Üçüncü bir grupta OYAK iştiraklerine bakarak %130 civarında tahminlerini söylüyorlar

oyak nema 2023

Emekli Deniz Kurmay Albay Ersan AKER, yaptığı çizelge neticesinde nema oranı olarak %131,8 oranında bir tahminle rekor nema verilebileceğini beyan ediyor.

OYAK üyeleri ise paralarının yüksek enflasyon karşısında erimemesi istiyor. Sonuçta binlerce TSK Personelinin Ailesinden ayırdığı bütçelerle geleceğine yaptığı yatırımlardan oluşuyor OYAK malvarlığı.

Sizde yorumlar bölümüne Oyak 2023 Nema tahminlerini yazabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu